Palvelut

Meiltä kaikki näönhuollon palvelut.

Katso alta miten voimme sinua palvella.
Ota yhteyttä tai tule käymään paikan päälle, niin asiantunteva henkilökuntamme auttaa.

Yhteystiedot >

Näöntutkimus

Näöntutkimus on osa huolenpitoa omasta terveydestä. Samalla tavoin kuin muukin elimistö, silmämmekin muuttuvat eri ikäkausina. On tärkeää pitää hyvää huolta tärkeimmästä aististamme.

Näöntutkimus pitää sisällään silmien taittovirheen määrittämisen, mahdollisten karsastusten arvioimisen, sopivien voimakkuuksien määräämisen ja usein myös silmänpaineenmittauksen ja silmänpohjakuvauksen. Tutkimuksen yhteydessä näkemiseen vaikuttavat silmäsairaudet kartoitetaan ja arvioidaan mahdollinen jatkotutkimustarve.

Optikko ja optometristi on koulutettu näönhuollon ammattilainen. Velvollisuutemme on lähettää asiakas asianmukaiseen jatkohoitoon, mikäli tutkimus antaa siihen aihetta. Liikkeestämme löytyy silmätautien erikoislääkäreitä, jotka tekevät jatkotutkimuksia ja lähettävät sinut tarvittaessa saamaan oikeanlaista jatkohoitoa.

Varaa aika näöntutkimukseen >
Näöntutkimus - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua - Sinun optikko ja silmälääkäri Lapualla
Piilolinssien sovitus - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua

Piilolinssien sovitus

Piilolinssit ovat erittäin hyvä vaihtoehto korjata erilaisia taittovirheitä.
Aloittaessasi piilolinssien käyttöä on tärkeintä, että olet motivoitunut ja halukas oppimaan piilolinssien käytön. Piilolinssien käytön aloittamisella ei ole alaikärajaa, mutta käytännössä on tarpeellista, että huolehdit itse linssien oikeaoppisesta hoidosta.

Kaikki taittovirheet ovat mahdollisia korjata eri linssivaihtoehdoilla. Olipa kyseessä liki- tai kaukotaitteisuus, hajataitteisuus tai ikänäkö, niin sopiva vaihtoehto yleensä löytyy. Useimmat käyttävät nykyään kertakäyttöisiä tai kuukauden vaihtovälillä olevia pehmeitä piilolinssejä. Piilolinssien sovitukseen lisäkoulutuksen saaneet optikkomme valitsevat silmillesi ja käyttötarpeisiisi parhaiten sopivat linssit yhdessä sinun kanssasi.

Harrastaminen on usein helpompaa ilman sankalaseja ja erilaiset tilanteet ilman huurtuneita silmälasilinssejä  tuovat mukavan vaihtoehdon ja lisän näönkorjaukseen.

Käytössämme ovat kaikki yleisimmin maailmalta saatavat piilolinssit. Uusimpana vaihtoehtona on monitehoinen kertakäyttölinssi. Varaa aika sovitukseen, niin piilolinssien käyttösi voi alkaa.

Varaa aika piilolinssien sovitukseen >

Silmälasien valmistus

Valmistamamme silmälasit ovat aina ensiluokkaiset.
Liikkeessämme on paja, jossa tilaamamme linssit sovitetaan valitsemaasi kehykseen.

Tämä mahdollistaa nopeat toimitukset ja huolitellun lopputuloksen. Tarvittaessa saamme valmistettua silmälasit jopa seuraavaksi päiväksi. Yleensä toimitus kestää noin 3-14 työpäivää.

Tule katsomaan valikoimamme >
Silmälasien valmistus - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua - Sinun optikko ja silmälääkäri Lapualla
Silmälasien korjaus - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua - Sinun optikko ja silmälääkäri Lapualla

Silmälasien korjaus

Pajassamme tehdään kehysjuotoksia ja erilaisia korjauksia jopa odottaessa. Yleensä rikkoontuneen tuotteen saa takaisin korjattuna jo samana päivänä.

Meiltä hankitut tuotteet huollamme ja säädämme veloituksetta!

Tuo silmälasisi huoltoon >

Silmänpohjakuvaus

Meillä on käytössämme täysautomaatinen DRS-silmänpohjakamera. Käytämme silmänpohjakameraa näöntutkimusten yhteydessä havaitaksemme mahdolliset poikkeavuudet verkkokalvolla ajoissa.

Verkkokalvo on ainoa paikka elimistössä, josta voidaan nähdä ja arvioida verisuonia. Silmänpohjakuvan perusteella optikko tekee mahdollisen jatkotutkimuksiin ohjauksen ja/tai konsultoi silmälääkäriä. Etenkin diabeetikoille silmänpohjien kuvaaminen ja seuranta ovat hyvin tärkeitä.

Silmänpohjakuvaus on hyvä tapa saada arkistoitua silmänpohjiesi nykytilanne.

Varaa aika >
Silmänpohjankuvaus - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua - Sinun optikko ja silmälääkäri Lapualla
Erikoistyölasit , Työlasit , Työlasien määräys - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua

Työlasien määritys

Monissa työtehtävissä tarvitaan silmälaseja, jotka on mitoitettu erityisesti omaan työtehtävään sopiviksi. Esimerkiksi näyttöpäätetyössä tulee usein tilanne, jolloin omilla monitehosilmälaseilla näkökenttä jää lähietäisyydelle liian kapeaksi. Tällöin työnäkemiseen erikoistunut optikko määrittää erityistyölasit, jotka poikkeavat voimakkuudeltaan, mitoitukseltaan ja linssityypiltään asiakkaan omista silmälaseista.

Mikäli sinulla on ongelmia työnäkemisessä, keskustele asiasta työnantajasi kanssa. Usein seuraava askel on, että työfysioterapeutti käy työpaikallasi kartoittamassa työskentelyolosuhteet. Tämän jälkeen optikko arvioi erityistyölasien tarpeen.

Varaa aika arviointiin >

Silmälääkärin palvelut

Silmäsairauksiin liittyvissä asioissa sinua palvelevat silmätautien erikoislääkärit
Ville Karjalainen ja Merja Raumanni-Mäkynen.

Varaa aika silmälääkärille >
Silmälääkärin palvelut - Palvelut - Iiris Optikko, Lapua - Sinun optikko ja silmälääkäri Lapualla
Ajanvaraukset näöntutkimukseen ja silmälääkärille.